Nemzetközi tornán vett részt U-11-es és U-13-as csapatunk

Június 15-én és 16-án, U-11-es és U-13-as csapataink nemzetközi tornán vettek részt Adán, Szerbiában.
Az eseményről a Tiszaalpári Sportegyesület utánpótlást vezető Tarjányi András adott egy kis összefoglalót:

“Az egyesület fennállása során első alkalommal kapott meghívást külföldi tornára.
Sajnos a szállás, amit ajánlani tudtak, nem felelt meg az elvárásainknak, így az oda-vissza utat választottuk. Ez azonban komoly kihívást jelentett az edzői stábnak, de legfőképp a gyerekeknek.
Gyülekező 03:15-kor történt és 03:30-kor már útnak is indultunk.
Szerencsésen megérkeztünk. Maradt még annyi időnk, hogy kényelmesen átöltözzünk és bemelegítsünk. Első mérkőzésünk 08:30-kor került lejátszásra. Ekkor már 30°C fölött volt a hőmérséklet.
Sajnos a levegő sem mozgott, hogy kicsit elviselhető legyen a hőség.
Első mérkőzésünk az FK Senta csapata ellen volt. Az első félidőben gyorsan talált az ellenfél 2 gólt. A mérkőzés (2×12 perces játékidő, 6+1 felállás) 75%-ban uraltuk a játékot. A második félidőben szinte csak elvétve lépett át az ellenfél a térfelünkre. Sajnos semmi sem akart bemenni. Pontatlan lövések vagy jó védések jellemezték a mi, illetve az ellenfél játékát! Így szomorúan vettük tudomásul, hogy hiába voltunk a mérkőzés döntő többségében jobbak, a 3 pont nem a miénk. Azonban ez jó ízelítő volt, hogy megtapasztaljuk a szerb futball keménységét.
Már az alacsonyabb korosztályokban is hihetetlen, hogy mennyire keményen felvállalják a párharcokat és ezt nagyon szabályosan teszik meg! Erre a tapasztalat szerzésre nagyon szükségünk volt már!
Második mérkőzésünket 3-4 perc pihenő után kezdtük. Tudtuk, hogy a másik magyar csapat a Makó, nagyon jó lesz. Az első félidőben még mi vezettünk 1:0-ra az elején, de a Makó egyenlített. A második felesben viszont megzuhantunk és 6:1 lett a végeredmény. Ezen a mérkőzésen szétestünk és ekkor már lehetett érezni, hogy az utazás és az akkor már 36°C sokat kivett a játékosokból! Ennyi nem volt a két csapat közt, de 3-4 gól igen! Nagyon szépen és pontosan játszottak. Minden mérkőzésüket nyerve lettek elsők, ezen a tornán.
Jól jött az 1 mérkőzéses pihenő.
Átléptük a holtpontot és újra csatába indultunk.
Harmadik mérkőzésünket a szabadkai Nyers István Akadémia ellen játszottuk. A játékosaik magasak voltak, de technikailag mi jobbak voltunk. Azonban, mint ezen a tornán szinte végig mi mentünk az eredmény után. Egy váratlan gól után az ellenfél vezetett 1:0-ra. Azonban most annyiban módosult ez a mérkőzésünk, hogy tudtunk egyenlíteni. Viszont hiába szorítottuk a kapuhoz az ellenfelünket ismét nem tudtuk belőni a helyzeteinket. Maradt az 1:1.
Szintén néhány perc után jött az utolsó mérkőzés. Itt már tudtuk, hogy ha dobogón szeretnénk végezni nem elég az 1 pont. Kell a győzelem. Nem volt egyszerű a dolgunk mert a hazai FK ADA csapata ellen kellett játszanunk. Az első félidőben le is rohantak minket és gyorsan 2:0 oda. A második félidőre összeraktuk magunkat és sikerült aránylag gyorsan szépíteni. A vége előtt 3 perccel pedig egyenlíteni. A második félidőben már jól játszottunk, de sajnos nem sikerült a győzelmet megszerezni. Így sajnos a harmadik hely helyett az 5. hely lett a miénk, de ez is holtversenyben. Az egész tornán hatalmasat küzdöttek a gyerekek. Nagyon büszkék voltunk rájuk. Az utolsó 2 mérkőzésen, pedig már felvették azt a keménységet, amit a hazai csapatok játszottak.
Utolsó mérkőzésünk után a minket elkísérő szülők, hazai és zentai szurkolók, állva tapsolták meg a gyerekeket, amit a srácok viszonoztak! Minden mérkőzésünkön nagy szurkolást kaptunk. Sokan szimpatizáltak a csapatainkkal és komoly sportbaráti kapcsolatot tudtunk kiépíteni.
Ennek következtében a következő tornán is várnak minket szeretettel és biztosak vagyunk abban, hogy lesz Tiszaalpáron is nemzetközi UP torna, ahol ADA és Zenta is fogja képviselni magát!

A következő napon az U11 indult útnak! Az utazás menete azonos volt az előző naphoz. Ezen a tornán nagyon jó U11 csapatok vettek részt. Itt egy 4-es és egy 3-as csoportot hoztak létre. Ebben az esetben is az volt a minimum elvárás, hogy tisztes helytállás legyen azonban nagy hangsúlyt fektettünk a tapasztalatszerzésre! Első mérkőzésünket a Senta csapata ellen játszottunk.
A kezdeti idegeskedést és kapkodás után, lassan megnyugodtunk. Átvészeltük az elejét és nem kaptunk gólt! Aztán szépen elkezdtük uralni a játékot és ez a végén egy győzelmet jelentett számunkra, 2:0 ide!
Már nagyon meleg volt ezen a napon is. Itt ugye még kisebb gyerekek voltak velünk. A minimum elvárást teljesítettük. Pont nélkül nem szerettünk volna hazajönni.
Ebben a csoportban a következő ellenfél a Vojvodina volt, aki 9:0 arányban győzött ellenünk.
Következő mérkőzésünk is sima volt! Egy nagyon jó FK ADA ellen kaptunk ki 7:0-ra.
Így az 5-6. hely volt amiért játszottunk. Már nagyon fáradtak voltunk, de küzdöttünk.
Sajnos itt az ellenfél a Bačka Mohol 4:0 arányban nyerni tudott.
Összesítésben a 6. hely lett a miénk, de amit kaptunk ezen a két napon, sokkal többet ért! Ilyen tornákra van szükségünk, hogy fejlődni tudjunk. Gyerekeinket hatalmas élmény érte mindkét napon.
Az U11 díjkiosztón az összes gyerekkel kezet fogott az adai születésű Könyves Norbert (jelenleg a PAKSI FC játékosa). Nagyon fárasztó, de csodálatos 2 napon vagyunk túl!

Felkészítő edzők:
U13- Palócz Dániel, Tarjányi András
U11- Fehér Emil, Palócz Gábor

Kísérő edző: Czimer Krisztián”

U-11, fotókat készítette: Johnny Rych

U-13, fotókat készítette: Haticza Bernadett